Scoala de vara de la Rasinari – Arte Vizuale 2020

Perioada de desfăşurare: 23-29 august 2020

Locuri disponibile: 8 (tineri creativi între 18 și 30 de ani)

ÎNSCRIERILE S-AU ÎNCHIS.

Înscrierile se fac până pe data de 20.08.2020, la ora 12:00, completând formularul următor: www.aios.ro/rasinari2020

Organizatorii oferă cazare, masă și materiale pentru workshop-urile din program. Participarea este gratuită!

Invitați speciali: lector univ. dr. Mihai Zgondoiu (artist & curator independent) și alți invitați surpriză

Timp de o săptămână, între 23-29 august 2020, artiștul vizual Mihai Zgondoiu va susține cursuri legate de tehnici și practici artistice contemporane cu 8 tineri creativi până în 30 de ani, ce vor fi selectați pe bază de portofoliu (link formular înscriere: www.aios.ro/rasinari2020).

Atelierele vor mai cuprinde și discuții legate de noile tendințe în arta superContemporană, piața de artă, documentare și filme din aria artelor vizuale. Se va pune în balanță imaginea artistului vs producția artistică, mediile on-line vs galeriile și muzeele tradiționale, pentru a defini (în teorie) noua abordare culturalo-socială pe care o va avea arta în viitorul apropiat.

  • Perioada de desfăşurare: 23-29 august 2020
  • Locuri disponibile: 8 (tineri creativi între 18 și 30 de ani)
  • Înscrierile se fac până pe data de 20.08.2020, la ora 12:00, completând formularul următor:
  • Organizatorii oferă cazare, masă și materiale pentru workshop-urile din program.

Sistemul de selecție al artiștilor participanți: deoarece locurile sunt limitate, selecția participanților va fi făcută pe bază de portofoliu, de către profesorii și mentorii acestei Școli de Vară.

Dacă dorești să participi la Şcoala de vară de la Rășinari – Arte Vizuale, te rugăm să parcurgi formularul de la linkul de înscriere. Prin completarea formularului îți arăți disponibilitatea participării și îți va garanta primirea mai multor informații via email însă nu va garanta participarea.

Timp necesar completării formularului: 2 minute.

Link formular înscrieri: www.aios.ro/rasinari2020

Portofoliul se trimite pe adresa de email: sibiu@aios.ro


Descriere tabără & localitate Rășinari:

Şcoala de vară de de la Răşinari, organizată de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu şi află la a 5-a ediţie, reînvie latura cultural-artistică a Răşinariului, prin invitarea a mai multor artişti profesioniști și debutanţi ce îşi vor exersa abilităţile pe uliţele comunei, surprinzând partea tradiţional rurală şi, bineînţeles, frumuseţile naturii. Astfel, comuna aflată la doar câțiva km. de Sibiu, va deveni un centru artistic important, fiind prezenți aici artiști din toată țara pentru o săptămână în care vor respira artă.

Rezultatele Școlii de Vară de arte plastice vor fi expuse publicului larg, cele mai bune lucrări de artă fiind vernisate în două expoziţii publice în Rășinari și Sibiu.

Comuna Răşinari este una cunoscută pentru latura sa artistică, aici născându-se Octavian Goga şi Emil Cioran, două personalităţi memorabile ale literaturii româneşti şi universale, astfel că această comună a fost de la bun început una culturală.

Program:

Duminică 23 august 2020 – sosirea la Rășinari, cazare & prezentarea programului

24-28 august 2020 – workshopuri cu Mihai Zgondoiu

Sâmbătă 29 august 2020 – evaluarea rezultatelor, expoziţie în cadrul Primăriei Răşinari, prezentarea lucrărilor & încheierea programului

1-15 septembrie 2020 – expoziţie “Cele mai bune lucrări” în cadrul Galeriei Art Point (Sibiu, Piaţa Mică – Oraşul Artiştilor)

Scurtă prezentare artiști/mentori invitați:

Mihai Zgondoiu (n.1982) este artist, curator și galerist independent cu studii doctorale în domeniul artelor vizuale. Începând cu anul 2014 predă la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018 (în paralel) la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. De asemenea, Mihai a fost iniţiator şi coordonator al galeriei Atelier 030202 din București (2009 până în prezent), co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara (2012 – 2014) și Co-Curator al proiectului „Atelier în tranziție” (2009-2013). A câștigat Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru „Artă în spațiul public” (2017), și Premiul JCE Contemporary Art Bienalle – selecția românească (2019). În 2018 a curatoriat expoziția „Urban Steps” la Muzeul Național de Artă Contemporană – București, iar în 2019 expozițiile „Young Blood” din Pavilionul Supercontemporan Art Safari- București și „Electrecord – Romania in vinyl covers” din cadrul Festivalului de Artă Europalia – Bruxelles. Cele mai recente expoziții în care a participat sunt: „Re-Conception”, Triennials of Extended Media, Pavilion Cvijeta Zuzoric, Belgrad (2019), “The Uslan International Woodcut Biennale”, Uslan (2019), “JCE Contemporary Art Bienalle”, The Belfry – Montrouge, “Fragments”, BOZAR Centre for Fine Arts, Brussels (2019), “HIT” – Kanal Centre Pompidou, Brussels (2019), și “Bucharest Artworlds at The Wrong Biennale #4”, Rezidența 9, București (2020).

Organizatori și colaboratori:

Organizatori: Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu. Co-finanțatori: Primăria Comunei Răşinari, Consiliul Județean Sibiu

Invitați speciali: lector univ. dr. Mihai Zgondoiu (artist & curator independent) și alți invitați surpriză.

Participanți selectați:

Crișan Diana Matilda
Ilie Loredana Ioana
Ilincaru Andrei
Ivan Ruxandra
Popescu Sorina
Puişor Sandra Gabriela
Semciuc Andra
Uță Răzvan Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *