Gala AIOS 2014 – Emil Hurezeanu

Credit video: Tribuna, 11 dec 2014
Text: Turnul Sfatului, 11 dec. 2014
Credit foto: Gabriela Cuzepan. (vizualizati albumul foto Gala AIOS 2014).

gala AIOS 1


Jurnalistul Emil Hurezeanu a fost premiat miercuri seară de către primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, cu titlul de ”ambasador al Sibiului”, un titlu onorific inițiat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS).

Alegerea lui Emil Hurezeanu a fost motivată de către președintele AIOS, Tudor Popa, în timp ce Astrid Fodor a vorbit despre onoarea de a acorda acest titlu unui sibian care este deja cetățean de onoare al orașului.
Emil Hurezeanu a făcut în discursul său o scurtă istorie a orașului și nu i-au trebuit pentru asta decât 1674 de cuvinte.

Evenimentul a avut loc în curtea interioară a Primăriei Sibiu și a adunat peste o sută de oameni ai cetății.

AIOS funcționează din anul 2010 și și-a propus să devină continuitoarea asociației cu același nume, înființată în anul 1879. Atunci, mai mulţi oameni de afaceri si intelectuali ai Sibiului, cu toţii parte a elitei locale, înfiinţează „Societatea pentru Înfrumuseţarea Oraşului”. Scopul acestei Societăţi era de a ajuta administraţia prin proiectele sale, prin lobby-ul său, prin finanţele sale.

Din cadrul AIOS fac pare oameni de afaceri, cercetători, profesori, avocaţi, politicieni, jurnalişti ş.a. Printre evenimentele organizate de AIOS se pot enumera ”Călător în lume”, ”Prin Sibiul meu”, ”Sibiul de altădată”, ”Serile Sibiului”, ”Mari Sibieni”, ”Sibiu, orașul copiilor”, etc.

Anul trecut, titlul de Ambasador al Sibiului a fost înmânat fostului Consul general al Germaniei, Thomas Gerlach.

gala AIOS 2

gala AIOS 3

gala AIOS 4

2 comments

  1. […] Vizualizare Acum 3 ore pe cemerita.ro… şi Gala AIOS este unul dintre […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *