Astazi se lanseaza site-ul www.MySibiu.eu oferind bloggerilor si jurnalistilor 5 excursii in judetul Sibiu

site MySibiu

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului lansează astăzi, 26 mai 2014,  site-ul www.mysibiu.eu ce se dorește a fi unealta de legătură între turismul cultural sibian și mediul online din toată lumea. Prin proiectul #MySibiu, bloggeri și jurnaliști vin la Sibiu pentru a-i vedea frumusețile ca mai apoi să îl promoveze în mediul on-line atât din punct de vedere turistic cât și cultural.

Cu ajutorul acestui site, orice blogger sau jurnalist online poate să se înscrie într-o vizită la Sibiu, primind din partea organizatorilor reduceri substanțiale sau chiar gratuități la cazare și masă precum și facilitatea de a vizita orașul și muzeele însoțiți de ghizi specializați. Avantajul vizitei prin programul MySibiu.eu este posibilitatea oferită bloggerilor de planificare a propriului program, în funcție de recomandările organizatorilor și a altor turiști. Scopul acestui program este acela de promovare a turismului cultural în Sibiu.

Ce este #MySibiu?

Proiectul My Sibiu (denumit în română „Prin Sibiul Meu”) este organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și este un proiect co-finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Proiectul similar #prinOrasulmeu a fost organizat pentru prima oară de bloggeri din București după care s-au organizat evenimente și în orașele Timișoara, Cluj Napoca, Piatra Neamț, Hunedoara, Sibiu…

Proiectele au pornit de la ideea invitării bloggerilor în orașele respective pentru a le vizita și a le descoperi, ca mai apoi să împărtășească impresiile pe bloguri și rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Youtube și Instagram.

În perioada 2011-2013, proiectul #MySibiu a adus în județul Sibiu peste 80 de bloggeri și vloggeri din România și Republica Moldova. S-au scris peste 300 de articole având peste 1.700.000 de cititori iar clipurile realizate la Sibiu au avut mai mult de 120.000 de vizualizări pe Youtube. S-au realizat peste 4.000 de fotografii ce au fost publicate online şi unele dintre ele la Ambasada Culturala a Sibiului de la Bucuresti.

În 2014, la Sibiu au poposit bloggeri cunoscuti de turism din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Malta, până la sfârsitul anului urmând să ajungă aici și alți bloggeri din Germania, Portugalia și poate chiar Asia.

Bloggerii şi jurnaliştii primesc 5 excursii în judeţul Sibiu

Cu ocazia lansării site-ului www.mysibiu.eu, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu ofera 5 excursii în judeţul Sibiu, cu două nopţi de cazare şi mic-dejun, pentru jurnaliştii şi bloggerii ce îndrăgesc experiențele culturale, culinare și sportive, dar mai ales oamenii. Fiecare excursie este bogată în experienţe de cunoaştere, întâlniri cu oameni talentaţi şi poveştile lor, este condimentată cu ateliere interactive, provocări sportive şi premii.

Excursiile sunt o bună ocazie pentru descoperirea patrimoniului cultural şi natural de excepţie al celor 5 microregiuni din judeţul Sibiu, pus în valoare prin 5 itinerarii culturale tematice: „Eco-experiențe pe Drumul naturii” în Valea Hârtibaciului; „Țara Secașelor pe bicicletă”; „Inițiere în echitație pe Drumul fortificațiilor” de pe Valea Târnavelor; „Pedalând pe Drumul brânzei” din Mărginimea Sibiului; „Pe acoperișul Carpaților. Vf. Vânătoarea lui Buteanu [2507m]” în Țara Oltului.

Jurnaliştii şi bloggerii ce doresc să parcurgă unul dintre aceste itinerarii turistice trebuie să trimită un email cu răspunsul la întrebarea „de ce doresc să descopăr/aprofundeze regiunea … Valea Hârtibaciului/ Țara Secașelor/ Valea Târnavelor/ Mărginimea Sibiului/ Țara Oltului?” Intenţia de participare şi motivaţia vor fi transmise la office@sibiu-turism.ro până în data de 28 mai 2014 până cel târziu în ziua de marţi de dinaintea fiecărei excursii. În funcţie de răspunsuri, va fi selectat câte un blogger sau jurnalist pentru fiecare excursie.

 

Inţiativa Asociaţiei Judeţene de Turism se înscrie în programul Zilelor culturale ale judeţului Sibiu prin care, timp de 5 săptămâni, în perioada 31 mai-29 iunie, 22 de localităţi sunt animate de expoziţii, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, proiecţii de film, ateliere meşteşugăreşti, ateliere de lectură, târguri de produse tradiţionale, vizite şi excursii turistice.

Detalii despre fiecare itinerar cultural, despre cele 5 excursii, dar şi despre programul Zilelor culturale ale Judeţului Sibiu pot fi obţinute pe site-ul www.sibiu-turism.ro.

2 comments

  1. […] Şi ca să vedeţi că suntem hotărâţi, dăm drumul unui concurs-fulger unde oferim 5 excursii în judeţul Sibiu. Detalii aici: http://aios.ro/mysibiu […]

  2. […] Şi ca să vedeţi că suntem hotărâţi, dăm drumul unui concurs-fulger unde oferim 5 excursii în judeţul Sibiu. Detalii aici: http://aios.ro/mysibiu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *