PARK(ing) Day 2012

PARK(ing) Day 2012
21 sept. 2012, parcarea de la Cazarma 90
Proiectul a fost propus pe site-ul www.aios.ro de catre TeaSpot Cafe Sibiu

Park(ing) Day vine pentru prima oară la Sibiu

Vineri se parchează pe şezlong la Cazarma 90

Evenimentul mondial Park(ing) Day vine pentru prima oară la Sibiu în această vineri şi se va desfăşura în parcarea de la Cazarma 90. Mai mulţi artişti, instituţii şi asociaţii amenajează fiecare spaţiile de parcare de la Cazarma 90 aşa cum şi-ar dori ei să arate acestea.

Crucea Roşie plantează flori de tifon, Biblioteca ASTRA construieşte un cabinet de biblioterapie unde vizitatorii sunt analizaţi şi li se va oferi o biblioreţetă cu leacuri din carte, Asociaţia Al 6-lea jucător, Gymbo Sport şi SwitchBowl transformă parcările în spaţii destinate sportului, Diana-Ribana & co. îşi aduc garderoba în parcarea destinată în mod normal maşinilor, Asociaţia React realizează alături de elevii de la Liceul de Artă obiecte din hârtie reciclată iar TeaSpot amenajează propriul colţ de ceainăriepe spaţiul unui loc de parcare din Cazarma 90. Pe lângă aceştia mai sunt artişti ce îşi vor imagina aici colţul lor de gradină-atelier.

Park(ing) Day vine pentru prima oară în Sibiu şi este organizat de către Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu la iniţiativa TeaSpot. Parcarea de la Cazarma 90 nu va fi închisă, evenimentul desfăşurându-se doar pe câteva locuri de parcare între orele 10:00-18:00, restul fiind ocupate de către maşini, ca într-o zi obişnuită.

Ce este Park(ing) Day?

Park(ing) Day a fost pentru prima oară organizat în 2005 la San Francisco, atunci când atelierul de artă Rebar a avut ideea de reamenaja un loc de parcare din oraş plantând pe el gazon. Proiectul artistic a prins foarte repede iar în 2012 sunt reamenajate peste 975 de locuri de parcare din 162 de oraşe, 35 de ţări de pe 6 continente, printre care şi 15 locuri de parcare în Sibiu. Scopul principal al Park(ing) Day este acela de a reda spaţiile de parcare cetăţenilor şi a le transforma în parcuri şi spaţii de relaxare, de creaţie şi chiar în ateliere sau birouri urbane.

Raluca & Răzvan (de la min. 23:20)

RALUCA SI RAZVAN 20 SEPTEMBRIE 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *