Raport activitate AIOS 2013

1. Transylvania Heritage – www.OurHeritage.ro (2013)
Finanţator principal:
Administraţia Fondului Cultural Naţional
Colaboratori:
Respect communication & events Cluj-Napoca, Presaje strategic communication Bucureşti
Scop şi obiective:
Promovarea monumentelor Transilvaniei, a tradiţiilor sale, a vieţii sale culturale şi a istoriei şi culturii sale, focusându-ne pe elementul multicultural al regiunii istorice.
Crearea unei baze de date cu informaţii istoric şi fotografice a tuturor monumentelor istorice din judeţul Sibiu incluse pe Lista Monumentelor Istorice a Ministerului Culturii, şi a celor mai importante monumente istorice din Transilvania.
Rezultate obţinute:
S-au documentat istoric şi fotografic peste 2400 de monumente istorice (toate monumentele istorice din municipiul şi judeţul Sibiu şi cele mai importante din restul judeţelor din Transilvania). Informaţiile au fost publicate pe site-ul www.ourheritage.ro în două limbi: română şi engleză.
Proiectul a fost lansat prin conferinţe de presă în: Biertan, Mediaş, Sighişoara, Bistriţa, Tg. Mureş, Cluj Napoca, Deva, Alba Iulia, Sibiu şi Bucureşti.
Proiectul a fost supervizat de către un consiliu ştiinţific compus din oameni importanţi în domeniul istoric: Prof. univ. dr. Tudor Sălăgean, directorul Muzeului de Etnografie din Cluj Napoca, specialist în istoria medievala a Transilvaniei; Prof univ. dr. Ioan Marian Ţiplic, prorector al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, specialist in sistemul forticatiilor din Transilvania; Dr. Soos Zoltan, directorul Muzeului Judetean Mures, specialist in arheologie medievala; Razvan Pop, director executiv al Directiei Judetene pentru Cultura Sibiu, specialist in istoria orasului Sibiului
Site web: www.ourheritage.ro

2. Cuvintele Sibiului (2010-2013) – întâlnirile lunare Serile Sibiului, Sibiul de altădată, Călător în lume, Seara de arheologie şi Ora de poezie.
Finanţator principal: Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri: Wien Cafe, Pardon Cafe, Kleines Cafe, Welt Kultur, Imperium Pub
Scop şi obiective:
Proiectul „Cuvintele Sibiului.” isi propune sa aduca in actualitate intr-o maniera aparte, eficace, istoria orasului Sibiu si sa o compare instoria, greografia si traditiile altor civilizatii. In fiecare luna sunt organizate patru intalniri – Serile Sibiului) eveniment despre istoria orasului), Sibiul de
altadata (povesti de altadata ale unor sibieni trecuti de prima tinerete), Calator in lume (povesti ale calatorilor in lumea larga si compararea istoriei, geografiei si traditiilor ale acelor civilizatii cu cele din Romania), Ora de poezie (o oră în care poezii cunoscute şi mai puţin cunoscute sunt transpuse în piese de teatru).

3. Prin Sibiul Meu (2011-2013)
Finanţator principal: Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu
Parteneri: Autonom rent-a-car, Ibis Hotel Sibiu, Ambient, Citroen, Future Capital, Reky Travel, Asociatia Produs in Sibiu, Complexul Muzeal National Astra, Muzeul National Brukenthal, Judith Bistro, Cafe Wien, Weinkeller, Atrium
Scop şi obiective:
Promovarea în mediul online, de către unii dintre cei mai citiţi bloggeri şi jurnalişti de turism, a Sibiului, a tradiţiilor sale, a vieţii sale culturale şi a istoriei şi culturii sale, focusându-ne pe elementul multicultural al oraşului și al județului. Promovarea valorilor culturale sibiene, crearea unei legături între mediul on-line românesc şi Sibiu.
Rezultate obţinute:
In urma evenimentului „Prin Sibiul Meu“ 2013 s-au scris peste 50 de articole pe bloguri, de către cei 20 de bloggeri invitaţi la Sibiu, cei peste 700.000 de urmaritori si cititori ai lor au interactionat cu participantii prin peste 200 de comentarii, clipuri viralizate pe Youtube cu peste 10.000 de vizualizari, sute de fotografii realizate si distribuite pe Facebook, Instagram si Twitter (unele dintre aceste fotografii au fost selectate şi publicate în broşura turistică de promovare a Sibiului, 2014)
O selecţie de fotografii realizate în cadrul proiectului „Prin Sibiul Meu” au fost expuse la Ambasada Culturală a Sibiului de la Bucureşti, cu ajutorul Ambient.
Articole in presa locala si nationala, in presa online si Radio Romania Cultural. Discutii pe marginea plimbarilor prin Sibiu la “Dimineata de stiri” de la Realitatea Tv (12 septembrie 2013), Romania Optimista de la TVR (2 sept) s.a.

4. Sibiu, oraşul copiilor (2011-2013)
Parteneri: Biblioteca Judeţeană ASTRA, Inspectoratul Judeţean al Judeţului Sibiu
Descrierea proiectului:
In fiecare an, peste 100 de elevi de clasele III-IV invata istoria orasului, deseneaza si compun poezii despre Sibiu. Evaluarile acordate de catre participanti arata ca toti copiii si-ar dori sa mai participe la „Sibiu, orasul copiilor”, 90% dintre ei spunand ca au invatat foarte multe lucruri noi in cele 3 luni de proiect.
Site web: www.sibiuorasulcopiilor.ro

5. Tag the Flag (2011-2013)
Finanţator principal: Primăria Municipiului Sibiu, Departamentul pentru Relaţii Interetnice
Parteneri: Eventica fun for everyone, Neoma Solutions
Scop şi obiective:
Tag the Flag este un eveniment-concurs ce urmăreşte identificarea şi promovarea locurilor şi evenimentelor mai puţin cunoscute şi stabilirea relaţiilor dintre colegi. Tag the Flag este un eveniment plin de adrenalină perfect pentru relaxare într-o zi de weekend sau pentru teambuilding-uri.
Site web: www.tagtheflag.ro

6. Festivalul Sportului (co-organizator 2013)
Finanţator principal: Primăria Municipiului Sibiu
Co-organizator: AdeGym Sibiu
Finanţator principal: Primăria Municipiului Sibiu şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu
Sponsori: Elva Cont, Clinica de medicină Hiperbara, Aqua Carpatica, Metropolis, Sigemo, Alpha Med, BRD, Sotec Software, Ibis Hotels, Sorel
Parteneri: Bokwa România, Zumba fitness, Zumba Tonic, Get Fit, Steel Programs, Gymbo Dance, Ritmic, Global Gym, Jump4Zou, Star Sport, 24Fit, Young Ballet, Kangoo club, Centrul Medical Alessia, NaturHouse, Smartart
Scop şi obiective:
Primul eveniment din Sibiu dedicat exclusiv fitnessului
Rezultate obţinute:
Festivalul Sportului a adunat la Sibiu, în 2013, peste 40 de instructori de fitness din Sibiu, Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Constanţa, Piatra Neamţ, Hunedoara, Republica Moldova, Belgia, Argentina, instructori ce au pregătit şi prezentat zeci de activităţi sportive. Cumulat, au fost 40 de ore de sport pe cele trei scene amplasate în Piaţa Mică şi pe bicicletele staţionare ce au aşteptat sibienii la sport chiar pe Podul Minciunilor.
Seminariile de nutriţie, remodelare corporală, sport pre şi post natal cât şi expoziţia de fitness au oferit un plus evenimentului, cei interesaţi din industrie putând lua legătura cu noile tehnologii din domeniu şi cu cele mai noi programe sportive şi nutriţionale.
Pe cele trei scene amplasate în Piaţa Mică, au urca unii dintre cei mai buni instructori de la sălile şi cluburile sportive din Sibiu şi din ţară. Printre invitaţii speciali ai evenimentului s-au numărat Fernando Gorini (Steel Programs), Rustam Haceaturov (Bokwa Romania), Emil Iakabos&Laura Bothar (Zumba Romania), Cristian Margarit (GetFit) şi alţii.
Site web: www.festivalulsportului.ro

7. Huet Urban (partener 2011-2013)
Organizator principal: Fundaţia Heritas Sibiu
Finanţator principal: Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu
Scop şi obiective:
Începând cu 2011, în fiecare an Huet.Urban se concentrează pe o anumită temă de actualitate, prin intermediul căreia organizatorii festivalului reinventează festivalul. Huet.Urban promovează locul de desfășurare al festivalului, Piața Huet, spațiul din Sibiu din care istoria orașului a început să crească, ca imensă scenă urbană, ideală pentru derularea de evenimente culturale, promovarea informaţiei, gastronomie, comunicare, spaţiu de acţiune dar şi loc de odihnă.
Rezultate obţinute:
http://heritas.ro/hueturban/castigatorii-concursului-de-instalatii-urbane-huet-urban

One comment

  1. […] WorkCentre 4118. Salut această iniţiativă şi îmi aduc umila contribuţie prin nominalizarea Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu, o ispravă care mie îmi place tare, tare mult şi de a cărei “roade” am beneficiat […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *