AIOS, în comisia mixtă pentru digitalizare și strategie – Sibiu Smart City

Am răspuns afirmativ propunerii de a ne implica activ în bunul mers al orașului, făcând un pas înainte în îmbunătățirea calității vieții în Sibiu.

La sfârșitul lunii februarie, Consiliul Local din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu a votat cu unanimitate de voturi constituirea „Comisiei mixte pentru digitalizare și strategie Sibiu Smart City”, în componența căreia Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu are un reprezentant.

Astfel, președintele AIOS, dl. Tudor Șt. Popa, este membru în această comisie alături de dl. Adrian Florea (profesor, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu), dl. Sorin Rotariu (fost director Visma Romania Holding SRL), dl. Mr. Cosmin Sideras (director Inginerie Industrială și IT, Continental Automotive Systems SRL) și reprezentanții partidelor politice din cadrul Consiliului Local, alături de alți trei membri din aparatul de specialitate al primăriei.

Având în vedere proiectele în derulare din Municipiul Sibiu dar și cele viitoare, este necesară redactarea unei strategii specifice SMART City pentru Municipiul Sibiu, pe termen lung, care să asigure planificarea și respectarea principiilor de dezvoltare durabilă și respectarea standardelor europene privind orașele inteligente. Printre altele, comisia din care face parte și AIOS are obiectivul de a participa, cu rol consultativ, la elaborarea strategiei Sibiu Smart City, cu precădere în cadrul secțiunii dedicate Smart City – “Strategie inteligentă bazată pe integrare și urbanizare smart – SIBIU SMART” și formularea de propuneri, concepte/idei de proiecte în domeniul digitalizării la nivelul municipiului Sibiu, în vederea integrării acestora în sistemele IT existente, precum și dezvoltarea acestora din urmă.

Mulțumim pe această cale domnului Apostoiu Raul Andrei pentru încrederea acordată și implicarea în formarea acestei echipe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *