Cele mai frumoase terase din Sibiu – Wine Not, NOD și Cotton. Terasa Arini, cea mai populară.

Terasa Wine Not? este cea ce s-a remarcat anul acesta în cadrul concursului “Cea mai frumoasă terasă din Sibiu” organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, fiind terasa cea mai populară în urma voturilor sibienilor dar și cea cu punctajul cel mai mare primit din partea juriului format din specialiști.

Voturile sibienilor s-au îndreptat spre terasa Wine Not?, fiind cea mai votată dintre cele aflate pe domeniul public, Terasa Arini primind și ea voturile sibienilor pentru categoria teraselor aflate pe domeniul privat. Clasamentul celor mai populare terase, stabilit în urma voturilor sibienilor  acordate în ultima lună în mediul online, este următorul:

Cea mai populară terasă de pe domeniul public Cea mai populară terasă de pe domeniul privat
1. Wine Not? 10,30% din voturi 1. Terasa Arini 11,10% din voturi
2. Amber Cafe 9,80% din voturi 2. Cafe Wien 9,50% din voturi
3. Pardon Cafe 9,50% din voturi 3. Turtha 9,20% din voturi
 • Cea mai populară terasă de pe domeniul privat: Terasa Arini

Suntem plini de recunoștință față de toți cei care ne-au votat în aceasta competiție. Desemnarea noastră ca și câștigători este o încununare a muncii echipei noastre precum și a investiției făcute de către actionarului companiei. Am plecat cu dorința de a fi unici și de a deveni locația preferată a sibienilor iar această distincție ne spune că suntem pe drumul bun. Pasiunea personalului, materiile prime de înaltă calitate și adaptarea meniului conform preferințelor clienților sunt o constantă în activitatea noastră. Aprecierea acestora este cel mai bun parametru de măsurare a performanțelor, le mulțumim pe această cale pentru votul acordat și ii așteptăm cu drag în viitor!” spun reprezentanții Terasei Arini.

 •  Cea mai populară terasă de pe domeniul public: Wine Not?

„În ultimii 6-7 ani prietenii ne-au devenit clienți, iar clienții ne-au devenit prieteni. Împreună am dat naștere unei adevărate case de vinuri, reușind o extraordinară călătorie printre cele mai bune vinuri din România, dar și din întreaga lume. Am deschis o terasă frumușică, mică și cochetă, chiar lângă fântâna arteziană de pe str. Târgu Vinului. Cu ghirlande luminoase și mușcate înflorite în geam, seară de seară ne place să savurăm un pahar de vin și o gustărică, într-un cadru cât se poate de romantic, o piațetă parcă doar a noastră. Iar de astăzi suntem siguri că nu suntem singuri! Cu o mare bucurie în suflet, plini de emoție: Vă Mulțumim!” a declarat Ovidiu Balaban, manager Wine Not?

Specialiștii, arhitecți și peisagiști, au jurizat și ei terasele din Sibiu în funcție de câteva criterii ce țin de estetică dar și de originalitatea cu care agenții economici au reușit să își amenajeze în acest an terasele sezoniere. Modul de ralaționare al teraselor cu contextul urban a fost criteriul ce a făcut departajarea, acesta având o pondere de 40% din nota finală acordată de fiecare jurat în parte. Calitatea amenajării a contat în proporție de 20%, calitatea mobilierului folosit 20% și originalitatea 20%.

 • Cea mai frumoasă micro-terasă de pe domeniul public: Wine Not?

Considerând că în ultimii ani au apărut în Sibiu suficient de multe terase sezoniere amenajate pe o suprafață foarte mică datorită contextului urban în care se află, având doar câteva mese, juriul a considerat că acestora trebuie să li se ofere o categorie aparte. Astfel s-a creat categoria micro-teraselor.  Din cele 50 de puncte posibile, acordate de către cei cinci jurați, terasa Wine Not a primit 37,40 puncte, fiind considerată Cea mai frumoasă micro-terasă din Sibiu al anului 2021.

CEA MAI FRUMOASĂ MICRO-TERASĂ 2021 Modul de relaționare cu contextul urban Calitatea amena-jării Calitatea mobilie-rului Originali-

tatea

Total
1. Wine Not? 15,6 5,5 7,1 9,2 37,4
2. Flow 15 6,2 5 6,4 32,6
3. TED’s Bălcescu 11,5 6,5 6,1 7 31,1

 • Cea mai frumoasă terasă de pe domeniul privat: Cotton

De pe domeniul privat, terasa Cotton este Cea mai frumoasă terasă în acest an, acumulând 27,95 puncte din totalul de 50 posibile.

“Dorim în primul rând să mulțumim juriului care a hotărât că merităm premiul si clienților care ne trec pragu. Am renovat terasa în 2019 cu sprijinul designerului Florin Tomescu. Am vrut să creeăm un loc pentru tineri și nu numai. E locul ideal pentru petrecerea timpului liber. Încercăm să îmbinăm muzica bună cu preparate gătite atent de bucatarii noștri.” a spus Adrian Barbu, manager Cotton.

CEA MAI FRUMOASĂ TERASĂ 2021 (DOMENIU PRIVAT) Modul de relaționare cu contextul urban Calitatea amena-jării Calitatea mobilie-rului Originali-tatea Total
1. Cotton 12,35 6,1 4,5 5 27,95
2. Weinkeller 12 5,3 4,5 6,1 27,9
3. Cafe Wien (grădina vieneză) 12,4 5,3 3,15 6,9 27,75

 • Cea mai frumoasă terasă de pe domeniul public: NOD

Tot din categoria teraselor amenajate pe domeniul public, Cea mai frumoasă terasă a fost considerată de către jurați cafeneaua NOD.

„Acest premiul ne bucură și ne onorează, pentru că vedem în el un feedback al clienților noștri. Suntem de 6 ani în Piața Mică și am căutat întotdeauna să avem o terasă verde, aerisită, ușor accesibilă, luminoasă și răcoroasă pe timp de vară. Pe lângă colaborarea cu arhitectul care a proiectat toată locația și conceptul NOD ne-a ajutat în tot acest timp o echipă întreagă dedicată cafelei de specialitate și clienții fideli și dornici mereu de cafea bună prăjită de noi.” au declarat reprezentanții NOD.

CEA MAI FRUMOASĂ TERASĂ 2021

(DOMENIUL PUBLIC)

Modul de relaționare cu contextul urban Calitatea amena-jării Calitatea mobilie-rului Originali-tatea Total
1. NOD 9 5,4 6,5 4,5 25,4
2. Atrium Cafe (Pța. Huet) 11,75 4,5 3,5 3 22,75
3. McDonald’s (Bălcescu) 6,9 4,3 5,3 3,9 20,4

Juriul a fost alcătuit din:

 • arh. Mircea Țibuleac (președinte Uniunea Arhitecților din România, filiala Sibiu și membru în Senatul UAR);
 • arh. Martha Toth (vicepreședinte Ordinul Arhitecților din România, filiala Sibiu-Vâlcea);
 • conf. dr. arh. Dorin Ștefan Adam (arhitect, conferențiar Univ. de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București);
 • arh. Andreea Tănase (arhitect, specialist în regenerare urbană);
 • Mădălina Burghelea (inginer peisagist, Grădina Viselor).

Proiectul „Cea mai frumoasă terasă din Sibiu” este organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității și de Tineret.


Criteriile după care juriul a acordat punctajul au fost:

 • Modul de relaționare cu contextul urban: criteriul atinge două aspecte. Pe de o parte, evaluează modul în care percepția spațiilor urbane, respectiv a fondului construit este alterată sau pusă în valoarea de către terase. Pe de altă parte evaluează și maniera în care utilizatorul percepe (sau nu) spațiul urban, respectiv fondul construit în momentul în care se află pe o terasă. Ponderea criteriului este de 40% din nota finală;
 • Calitatea amenajării: criteriul evaluează maniera în care terasa se integrează în contextul urban din perspectiva materialelor / obiectelor folosite pentru amenajarea / acoperirea / delimitarea terasei. Ponderea criteriului este de 20% din nota finală;
 • Calitatea mobilierului: criteriul evaluează maniera în care mobilierul folosit se integrează în contextul urban, cât și în întreg conceptul de amenajare a terasei. Ponderea criteriului este de 20% din nota finală;
 • Originalitatea. Ponderea criteriului este de 20% din nota finală.

Partenerii concursului au fost: Sibiu City App, Ora de Sibiu, Tribuna, Sibiul în imagini, Sibiu 100%, Star Sibian, Turnul Sfatului.

Mai multe fotografii puteți găsi pe pagina de Facebook a Asociației: www.facebook.com/asoc.AIOS

One comment

 1. Fuzzy spune:

  Felicitari terasei Wine Not pentru emotia si bucuria oferita populatiei! Ei sunt cei mai frumosi castigatori ai acestui concurs si speram ca aceasta distinctie sa ii faca si mai vizibili si mai interesanti pentru cei ce se aventureaza in Sibiul contemporan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *