Zilele Vecinatatii 2016: cartier Valea Aurie


Video: Komma Media
Sursa articol: Turnul Sfatului
Credit foto: Gabriela Cuzepan & Cătălina Drăghici

Astrid Fodor s-a reîntâlnit cu sibienii din Valea Aurie. ”De asta sunt Zilele Vecinătății, să discutăm” 

Primarul Sibiului, Astrid Fodo
r, alături de viceprimarul Răzvan Pop au participat joi la o întâlnire cu locuitorii cartierului Valea Aurie. Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Zilele Vecinătății, organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS).

Întâlnirea a fost o bună ocazie pentru primarul Astrid Fodor să se revadă cu sibienii pe care i-a mai vizitat în urmă cu două luni. ”Este a doua întâlnire în cartierul dumneavoastră, după ce ne-am văzut să vă aflăm opiniile, în cadrul întâlnirilor organizate cu ocazia elaborării Strategiei de Dezvoltare a Sibiului. Acum ne întâlnim în cadrul acestui proiect, Zilele Vecinătății. Noi susținem acest proiect pentru că ni s-a părut o idee foarte bună ca și cultura să se îndrepte spre cartiere. Din aceste discuții de obicei se naște ceva bun. Am spus că îmi doresc o administrație apropiată de cetățean și nu ne vom opri din aceste întâlniri, dar nu am venit aici să vă vorbesc eu, am venit să ne spuneți dumneavoastră problemele pe care le întâmpinați în acest cartier”, i-a invitat Astrid Fodor pe sibieni la dialog.

Zilele Vecinatatii_credit foto Cătălina Drăghici (4)

”În cadrul acestui eveniment, Zilele Vecinătății, organizat acum pentru a trei oară, ne-am propus să mergem cât mai departe de centru, aceasta este intenția noastră. Scopul acestei întâlniri este de a găsi soluții pentru problemele voastre. În plus, veți vedea programul, v-am pregătit o serie de evenimente, sâmbătă, duminică, iar seara sunt concerte. Vă așteptăm să vă petreceți aceste zile cu noi. Promitem să vă placă toate aceste evenimente”, a declarat la rândul său, președintele AIOS, Tudor Șt. Popa.

Peste 60 de persoane au venit la întâlnirea organizată la Centrul de Zi al Asociației Filantropice “Sfântul Nicolae”, ce funcționează pe lângă Biserica “Pogorârea Sfântului Duh”.

Problemele semnalate aici de sibieni fac referire la infrastructura rutieră, modul cum se desfășoară serviciul de colectare a deșeurilor, câinii fără stăpân, locurile de joacă pentru copii și posibilitatea asociațiilor de locatari să fie sprijinite de administrația locală în vederea accesării fondurilor europene.

Zilele Vecinatatii_credit foto Cătălina Drăghici (5)

Primarul Astrid Fodor le-a transmis locuitorilor din zonă că problema deșeurilor va fi rezolvată în momentul în care se va debloca procesul de selecție al unui operator care să realizeze colectarea gunoiului menajer. ”E o problemă cu proiectul de selectare a gunoaielor. Tot județul are un proiect de selectare. Ne aflăm în faza de a selecta operatorul. Am primit containerele care de trei ani stau în depozite, nu le putem utiliza, decât atunci când avem operatorul. Până nu avem operator nominalizat, cu care să încheiem contractul, nu putem pune nimic în aplicare”, a spus Astrid Fodor.

Poate cea mai bună veste pe care au primit-o locuitorii din zonă a fost aceea că Astrid Fodor le-a promis sibienilor din Valea Aurie că în zilele următoare va vizita străzile recent finalizate din cartier, alături de conducerea Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu, dar și alături de constructor, pentru a identifica alături de locuitori problemele semnalate de către aceștia.

Zilele Vecinatatii_credit foto Cătălina Drăghici (6)

Tradiția Vecinătății

Zilele Vecinătății își propune să reînvie tradiția vecinătăților sibiene, odinioară atât de bine ancorată în cadrul comunității și să transforme pentru câteva zile străzile cartierelor în spații de petrecere a timpului liber. „Dorim să aducem în atenția locuitorilor mediul în care trăiesc, îşi petrec timpul liber și învață” spune Tudor Şt. Popa, preşedintele Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.

Eveniment anual

Festivalul Zilele Vecinătății se află la cea de-a treia ediție. În anul 2014 a fost organizat în cel mai mare cartier al orașului, cartierul Hipodrom cu o continuare a unui eveniment de mai mici dimensiuni în cartierul Terezian. În anul 2015 festivalul a avut un real succes în cartierul Vasile Aaron.

Programul Festivalului îl puteți vedea aici:

program


000100020003000400050006

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *