Call for Artists „20-20: Artisti in izolare”

Pasionații de artă ce au avut inspirație în perioada dificilă din prima jumătate a acestui an sunt așteptați să ia parte la expoziția itinerantă, de grup, denumită sugestiv 20-20: Artiști în izolare.

Debutanți ori profesioniști, artiștii pot trimite Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu imagini cu lucrări ce pot fi asociate cu pandemia actuală ori pur și simplu au fost realizate în timpul izolării la domiciliu atelier.

ÎNSCRIERILE S-AU ÎNCHEIAT. Lista lucrărilor selectate o regăsiți la finalul articolului.

Perioada de înscriere: 10-31 august 2020

Imagini cu lucrările se trimit la email sibiu@aios.ro

Fiecare artist poate trimite un maxim de 3 lucrări

Expoziția itinerantă va avea loc în Cisnădioara, Rășinari, Copșa Mică, urmând ca punctul final al acesteia să fie în Piața Mică din Sibiu, în Turnul Sfatului, în perioada 1-18 octombrie 2020, sub umbrela Orașul Artiștilor.

Un experiment a arătat că oamenii sunt mai creativi atunci când sunt puși în fața unor situații dificile. O persoană izolată își pune imaginația la contribuție pentru a găsi căi de a se elibera, pe când una ce trăiește în aria sa de confort, nu are de ce să găsească idei creative pentru a trece prin viață.

Ultimele luni ar fi putut fi foarte ușor scenariul unui experiment pentru a demonstra cele de mai sus. Putem considera că majoritatea artiștilor au avut mai mult timp doar pentru ei astfel încât să cocheteze cu inspirația. Gândurile cu siguranță au fost mult mai multe, iar faptul că lumea s-a oprit în loc nu a făcut altceva decât să ajute creativitatea să fie așternută pe pânză.

Call for Artists

Orașul Artiștilor pregătește în acest an o expoziție itinerantă prin județul Sibiu (Cisnădioara, Rășinari, Copșa Mică) urmând ca punctul final al acesteia să fie în Piața Mică din Sibiu, în Turnul Sfatului, în perioada 1-18 octombrie 2020. Tema expoziției de final de proiect Orașul Artiștilor este „Artiști în izolare”, urmând să fie selectate lucrări ce pot fi asociate cu pandemia actuală ori pur și simplu au fost realizate în timpul izolării la domiciliu atelier.

Expoziția de grup „20-20: Artiști în izolare” este deschisă oricărui pasionat de artă, fie debutant sau profesionist, la sfârșitul perioadei de înscriere fiind selectate lucrările cele mai reprezentative pentru a fi subiectul expoziției itinerante.

Cine poate expune

Dacă ești pasionat de artă (grafică, desen, pictură ș.a.) și vrei să faci parte dintr-o expoziție de grup ce va fi deschisă publicului din Cisnădioara, Rășinari, Copșa Mică și Sibiu, dar și turiștilor ce vor vizita Turnul Sfatului în octombrie, trimite poze cu lucrările tale la email sibiu@aios.ro

Fiecare artist poate trimite un maxim de 3 lucrări, urmând ca în perioada de selecție să fie alese cele mai reprezentative pentru a fi expuse publicului larg.

Detalii organizatorice

 • Perioada de înscriere: 10-31 august 2020
 • Perioada de selecție: 1-4 septembrie 2020
 • Perioada expozițiilor: 7-13 septembrie – Rășinari (Muzeul Etnografic – Căminul Cultural); 14-20 septembrie – Cisnădioara (Ansamblul Agora Cisnădioara); 21-25 septembrie – Copșa Mică (Liceul Nicolae Teclu, Sala Festivă) și 1-18 octombrie (în Turnul Sfatului din Sibiu)

Dreptul de proprietate

Dreptul de proprietate al lucrărilor de artă rămâne în posesia artistului, lucrările fiind restituite acestuia după data de 18 octombrie. Atât AIOS cât și cofinanțatorii și partenerii proiectului pot folosi, în scopul promovării evenimentului, imagini foto-video ale lucrărilor.

Expoziția face parte din cadrul proiectului „Orașul Artiștilor” ce este co-finanțat de către Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Parteneri: Primăria Comunei Rășinari, Ansamblul Agora Cisnădioara, Primăria Copșa-Mică, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Mulțumim pentru interesul arătat acestei expoziții. s-au înscris peste 30 de artiști cu aproape 100 de lucrări dintre care au fost selectate 20.

Lucrări selectate:

Andrei Szabó

Distopian (prezentă pe afișul evenimentului)

Embrance

Relantionship

Ciprian Badiu

Cameră cu vedere

Alina Ștefania Banciu

Soldățelul de plumb I

Soldățelul de plumb II

Soldățelul de plumb III

Claudiu Peța

Blue

Eduard Gross

Heavy

Fall in Reverse

Nest

Silviu Sonda

Freedom

Mother

The Holy Soap

Diana Apostol

Fata cu mască de culoare albastră

Antonela Giurgiu

Florentin Logigan

Totem

Leonard Adrian Melisch

Obcina mare la molid

Marilena Popa

Portal

Ioana Rădulescu

Adam & Eve

Nora Vintila

Puteți vedea fotografii din cadrul expozițiilor pe pagina de Facebook Orașul Artiștilor, AICI.

12 comments

 1. Florian Carmen spune:

  Doresc sa ma inscriu

 2. Rodica Florea spune:

  Bună seara
  Am trimis email cu cele trei lucrări.

 3. Rodica Scarlat spune:

  Bună ziua!
  Sunt artist plastic si as dori să particip si eu cu 3 lucrari la această expozitie.
  Va voi trimite fotografii cu lucrarile mele.
  Mulțumesc!

 4. Neluta Stăicut spune:

  Bună ziua,

  Ma numesc Neluta Staicut artist plastic din București și doresc să particip la acest eveniment expozițional!
  Imediat ce voi ajunge la domiciliu voi trimite fotografiile lucrărilor mele!

  Vă mulțumesc din suflet pentru inițiativa!!!

 5. Lia Aciobanitei spune:

  Buna ziua, numele meu este Lia Aciobanitei si imi doresc sa particip la expozitia Dvs. As dori ceva mai multe amanunte despre participarea la expozitie. Fiind itineranta, banuiesc ca tablourile selectionate vor trebui trimise fizic undeva, si va exista si o taxa de participare.
  Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti cu aceste aspecte. Multumesc

 6. Niculina Posan spune:

  Buna ziua,
  Ma numesc Nina Posan din Bucuresti, membra a Asociatiei Artistilor Plastici Bucuresti, si doresc sa particip si eu la acest eveniment expozitional.
  Va voi rimite curand fotografiile lucrarilor.
  Va multumesc frumos!

 7. Maria Dumitriu spune:

  Buna ziua, pozele lucrarilor se pot trimite inclusiv pe 31 august? Mulțumesc

 8. Rodica Florea spune:

  Buna seara.
  Cum aflăm lucrările selectate? Mulțumesc.

  • Popa Tudor Stefan spune:

   Buna ziua,
   Am updatat acest articol cu lucrările selectate ce vor face parte din expozitie. Ne bucuram de numarul mare al lucrarilor inscrise, a fost o concurenta mare si un semnal ca artistii au nevoie de spatii de expunere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *