Astfel, în primul an, realizează proiectul amenjării viitorului parc ASTRA iar după un an Societatea pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu reuşeşte amenajarea unui părculeţ în faţa gării. Cel mai important proiect al acestei asociaţii a fost Parcul SubArini. Acesta a fost inaugurat în anul 1882, întreg proiectul şi întreaga amenajare fiind suportată de Societatea pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.
Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu doreşte să realizeze întâlnirea elementelor necesare evoluţiei şi dezvoltării oraşului nostru: crearea proiectului – finanţarea – relaţionarea cu administraţia locală – implemetarea.
-
Name
Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS)
-
Home Town
Sibiu
-
Telephone
0269.430277
Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu a fost fondată în octombrie 2009, la Sibiu, de zece tineri sibieni cu dorinţa de a promova şi descoperi oraşul Sibiu şi bogatul său patrimoniu cultural, istoric şi ştiinţific. Membrii fondatori – oameni de afaceri, oameni politici, jurnalişti, cercetători, avocaţi. Numele provine de la „Societatea de Înfrumuseţarea Oraşului” o asociaţie sibiană din julul anilor 1900. Această asociaţie a ajutat la dezvoltarea oraşului prin amenajarea din fonduri proprii a parcurilor oraşului (SubArini, ASTRA, Promenada Invalizilor). Un monument în amintirea asociaţiei se află şi astăzi în Parcul SubArini.
AIOS are trei linii de activitate:
– educativă – prin care prezentăm sibienilor şi iubitorilor de Sibiu informaţii legate de oraş, de la istoria sa până la legislaţia sa;
– cercetare – coordonând studii legate despre Sibiu;
– implicare urbană – realizând proiecte care oferă Sibiului soluţii urbane de dezvoltare.
Scopul principal al Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu este de a promova cultura, istoria, stilulul de viaţă şi moştenirea sibienă pe plan local, naţional şi internaţional, contribuind astfel la abordarea durabilă a dezvoltării oraşului Sibiu şi prin aceasta la asigurarea unui nivel cât mai ridicat a calităţii vieţii sibiene.
Realizări:
În cei patru ani de activitate, AIOS a organizat peste 130 de evenimente, amintind aici cele 65 de întâlniri lunare dedicate istoriei oraşului şi sibienilor – Serile Sibiului şi Sibiul de Altădată, întâlniri realizate sub umbrela „Cuvintele Sibiului”.
De asemenea, două proiecte importante sunt „Sibiu, Oraşul Copiilor” şi „10 Mari Sibieni” proiecte dedicate informării sibienilor de diferite vârste cu privire la istoria şi moştenirea locală. De-a lungul anilor, AIOS a dezvoltat şi alte proiecte precum „PrinSibiulMeu”, „Tag the Flag”, „Tinerii învaţă Tinerii”, „Promovarea patrimoniului local prin QR Codes”.
AIOS a fost aleasă pentru a colabora în realizarea de proiecte de către importante instituţii sau asociaţii din România, precum Primăria Municipiului Sibiu, Administratia Fondului Cultural National, Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, CNM Astra Sibiu, Muzeul Naţional Brukenthal, Biblioteca ASTRA, WWF România, Fundaţia Heritas.
De asemenea, AIOS a devenit partener al primăriilor din Avrig, Copşa Mică, Sălişte, Păuca sau Moşna în diverse proiecte.
Membrii AIOS:
Tudor Şt. Popa
Implicarea lui în mobilizarea comunităţii şi contribuţia la dezvoltarea voluntariatului a fost de mai multe ori recunoscută de către Agenţia Naţională de Sport, Federaţia Română de Baschet, Clubul Sportiv Universitar Sibiu ş.a.
Din 2010 e membru AIOS iar din 2012 preşedintele acestei asociaţii.
Lasă un răspuns