- SUSŢINE PROIECTELE NOASTRE DIN ANUL 2022
Școala de Vară de arhitectură și urbanism de la Sibiu – Promenadă pe Bdul. Victoriei
Această promenadă este propusă în contextul integrării ei într-un proiect ce să țină seamă de Planul de Mobilitate Urbană al Municipiului Sibiu care a inclus în strategia de dezvoltare a orașului un coridor de mobilitate durabila (denumit Promenada Victoriei) în vederea amenajării traseului favorabil deplasărilor nemotorizate, între Pacul Sub Arini și Gară, fără însă a elimina circulația auto de pe Bdul. Victoriei.
Studenții invitați la Școala de Vară de arhitectură și urbanism provin de la cele mai importante centre universitare din țară, înscrierile fiind deschise și pentru studenții străini, și vor fi coordonați de trei îndrumătoare, speciliste în regenerare urbană: Liliana Cazacu, Olena Pitirimova, Daryna Pyrogova.
Proiectul Școlii de Vară de arhitectură și urbanism are un scop dublu: pe de o parte, acela de a oferi soluții concrete de dezvoltare durabilă a municipiului Sibiu, prin realizarea de propuneri în domeniul arhitecturii și urbanismului; iar pe de altă parte, să antreneze un grup de studenți în lucrul cu documentele și cu documentațiile de urbanism într-o situație reală, interesantă și complexă.
Buget necesar: 85.000 lei. Buget obținut: 30.000 lei. Nevoie: 50.000 lei.
Prezentare proiect Școala de Vară și buget: www.aios.ro/victoriei-parteneri
🎨 Orașul Artiștilor – Festivalul de Artă și Design
Spații alternative din oraș vor fi transformate, timp de două weekenduri, în adevărate galerii de artă deschise publicului. Publicul larg poate vizita orașul într-un tur al galeriilor de artă, amenajate temporat, sibienii și turiștii putând face cunoștință cu zeci de artiști recunoscuți în domeniu ori aflați la început de drum. Artiștii din afara Sibiului pot primi, din partea organizatorilor, spații alternative de expunere și ajutor în implementarea expoziției.
✔ Zeci de artiști: artiști plastici cu expoziții de pictură, sculptură, sau expoziții conceptuale; graficieni și fotografi; designeri și arhitecți.
✔ Galerii în tot orașul: orice spațiu poate fi transformat într-unul dedicat artei. Pentru cei ce nu au galeria proprie, organizatorul pune la dispoziție spații alternative.
✔ Două weekenduri de festival: Turul galeriilor + vernisaje + evenimente Meet the Artist.
Buget necesar: 33.500 lei. Buget obținut: 21.000 lei. Nevoie: 12.500 lei.
Prezentare proiect și pachete parteneri: www.aios.ro/orasulartistilor-parteneri
🏠 Salvăm fațadele!
Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) militează, de câțiva ani, ca administrația locală să își asume rolul de a veni în ajutorul proprietarilor din Centrul Istoric prin acordarea unor finanțări pentru întreținerea fațadelor. Pe lângă consturile mari de restaurare ale clădirilor istorice, birocrația excesivă a fost și ea o piedică în repararea regulată a fațadelor.
Prin munca partenerilor din Federația TransylvaNet (al cărei președinție a fost acordată AIOS de la sfârșitul anului 2021), legislația permite acum proprietarilor clădirilor Monument Istoric și aflate în Zone Protejate să intervină asupra fațadelor printr-o simplă cerere. Nu mai este nevoie de autorizație de construcție, proiecte de specialitate și nenumărate avize, atâta timp cât se păstrează culoarea și aspectul original.
Puțină lume știe procesul prin care se obține acordul de a repara fațadele clădirilor din Centrul Istoric în maxim 30 de zile, iar acest lucru nu este promovat din lipsa specialiștilor care să urmărească lucrările ce trebuie să respecte principiile restaurării. Aici intervenim noi!
✔ Proprietarii din Centrul Istoric contactează Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu;
✔ AIOS întocmește documentația, completează cererile și le depune la Primăria Municipiului Sibiu și Direcția Județeană ptr. Cultură, de unde este necesară aprobarea începerii lucrărilor;
✔ După primirea acordului, proprietarii contractează o firmă de construcție, iar AIOS va verifica lucrările astfel încât ele să se execute conform principiilor de restaurare.
Buget necesar: 900 lei/fațadă.
Prezentarea proiectului: www.aios.ro/fatade-parteneri
- 20% pentru AIOS (pentru pers. juridice)
Orice firmă poate să redirecționezea 20% din impozitul pe profit spre AIOS. Trebuie doar completat contractul cadru pregătit în acest sens, iar noi ne vom ocupa de restul. Link spre contract: AICI.
- 3,5% pentru AIOS (pentru pers. fizice)
Redirecţionează către ASOCIAŢIA PENTRU ÎNFRUMUSEŢAREA ORAŞULUI SIBIU 3,5% din impozitul pe venit. Completează formularul AICI. De restul ne ocupăm noi așa că ție îți va lua doar un minut tot procesul. Un minut pentru un oraș. |
- DONEAZĂ
Donatiile se pot face in contul:
RO23 OTPV 0000 0000 0469 0503
OTP Bank, Sucursala Sibiu
Titular cont: Asociatia pentru Înfrumusetarea Orasului Sibiu (AIOS)
Cod Fiscal: 26939200
- DEVINO VOLUNTAR!
Îţi poţi oferi ajutorul în cadrul proiectelor AIOS, scriindu-ne la sibiu@aios.ro.
Pentru mai multe informatii: sibiu@aios.ro
Lasă un răspuns