Cele mai frumoase terase din Sibiu (2020) au fost premiate de AIOS si Turnul Sfatului

Reprezentanții Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și cei ai ziarului Turnul Sfatului au premiat săptămâna aceasta cele mai frumoase terase din Sibiu, stabilite în urma votului publicului și a validării specialiștilor în urbanism și arhitectură.

Dintr-un total de peste 2000 de voturi acordate pe platforma Turnul Sfatului, terasele St. Andrew’s Scottish Pub și Max the Original au câștigat marile premii ale concursului inițiat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și Turnul Sfatului.

St. Andrew’s Scottish Pub a strâns cele mai multe voturi (444) la categoria teraselor amplasate pe domeniul public, în timp ce Max the Original a câștigat cu 379 de voturi premiul de popularitate din cadrul teraselor amplasate pe domeniul privat.

CLASAMENT FINAL:

Domeniul public:
1. St. Andrew’s Scottish Pub 7,75
2. Wine Not 5,88
3. Atrium 5,23
”Mulțumim Turnul Sfatului pentru așa inițiativă și tuturor celor care ne-au votat, oamenilor care au fost, vin la noi și se reîntorc pentru că datorită lor atmosfera și locul creeat de noi prinde farmecul unei mici, dar frumoase terasă din Sibiu. Vă așteptăm în continuare, sperăm în vremuri mai bune!”, a declarat Andreas Gusbeth, reprezentant al St. Andrew’s Scottish Pub.
Domeniul privat:
1. Max the original 8,88
2. Cafe Wien 6,09
3. La Turn 5,71

 

”Ne onorează și ne ambiționează acest vot din partea cititorilor dumneavoastră. Mulțumim. Ne onorează pentru că suntem deschiși de puțină vreme și ne bucură pentru că oamenii au apreciat munca noastră de a avea o terasă pe măsura clădirii în care funcționăm. Ne ambiționează ca la anul să facem această terasă și mai confortabilă și mai frumoasă. Până la primăvară, când ne vom putea bucura din nou de terasă, vă așteptăm cu drag și în siguranță la interiorul clădirii să descoperiți și frumusețea încăperilor acestei case veche de sute de ani”, a spus Alina Raba, managing director la Max. The Orginal.
CLASAMENTUL JURIULUI:
Juriul a fost alcătuit din:
  • arhitect Mircea Țibuleac (președinte al Uniunii Arhitecților din România, sucursala Sibiu și membru în Senatul UAR);
  • dr. arh. Dorin Ștefan Adam (fondatorul biroului de arhitectură contractat de către Primăria Municipiului Sibiu pentru a gândi modul de amenajare cu mobilier urban în Piața Huet);
  • m. arhitect Carmen Șandru (reprezentant al Asociației De-a Arhitectura);
  • Monika Tompoş (reprezentant al societății civile prin grupul de inițiativă Piețe Libere și președinte al Asociației Develop)

Clasamentul pentru terasele de pe domeniul public:

1. Atrium 8,5
2. Local 8,5
3. Flow Coffee 8,5

Clasamentul pentru terasele de pe domeniul privat:

1. Cafe Wien 8,75
2. Turtha 8,5
3. Grădina 8,25

Criteriile după care juriul a acordat punctajul au fost:
  • Modul de relaționare cu contextul urban: criteriul atinge două aspecte. Pe de o parte, evaluează modul în care percepția spațiilor urbane, respectiv a fondului construit este alterată sau pusă în valoarea de către terase. Pe de altă parte evaluează și maniera în care utilizatorul percepe (sau nu) spațiul urban, respectiv fondul construit în momentul în care se află pe o terasă. Ponderea criteriului este de 40% din nota finală;
  • Calitatea amenajării: criteriul evaluează maniera în care terasa se integrează în contextul urban din perspectiva materialelor / obiectelor folosite pentru amenajarea / acoperirea / delimitarea terasei. Ponderea criteriului este de 20% din nota finală;
  • Calitatea mobilierului: criteriul evaluează maniera în care mobilierul folosit se integrează în contextul urban, cât și în întreg conceptul de amenajare a terasei. Ponderea criteriului este de 20% din nota finală;
  • Flexibilitatea amenajării propuse: criteriul evaluează maniera în care întreg conceptul de amenajare a terasei permite adaptarea acesteia la grade diferite de ocupare, în funcție de sezon, respectiv tranzitarea acesteia. Ponderea criteriului este de 20% din nota finală.

Proiectul „Cea mai frumoasă terasă din Sibiu” este organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și Turnul Sfatului în parteneriat cu Plastic Pro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *